Vimar viljuškar Co., Ltd
Categories
Dom > Novosti > Sadržaj

Одржавање и одржавање виљушкара

Vimar viljuškar Co., Ltd | Updated: Jul 13, 2018

Мере предострожности за употребу механичког виљушкара :

Тренутно је производна индустрија виљушкара највеће и најиспитније тржиште на свијету. Има извесни потенцијал за развој. Истовремено, низ индустрија, као што је индустрија виљушкара, постале су неопходна нова индустрија. Затим одржавање и поправке могу се подијелити на одржавање виљушкара на једном нивоу и одржавање два нивоа виљушкара.

Затим, у складу са рутинским пројектима одржавања, може се додати сљедећи ниво одржавања.

1. Проверите нормалан рад термостата.

2. Проверите да ли је рад на измени преноса нормалан.

3, провјерите нејасноћу појаса вентилатора.

4. Проверите да ли је филтер довода дизел горива блокиран или оштећен и очистити или заменити екран филтера.

5, проверите и подесите отвор између вентила.

6. Проверите и подесите размак између кочне плочице и бочног бубња ручне и ножне кочнице.

7, проверите генератор и стартна уградња мотора је чврста и да ли је глава ожичења чиста, проверите да ли се четкица и комутатор троше.

8, замените уље у улошку за уље, проверите да ли је цев за вентилацију кућишта у добром стању, очистите филтер за уље и елемент филтера за дизел.

9. Проверите притисак или вакуум цилиндра.

10, проверите да ли су точкови чврсто уграђени, да ли је притисак у гуму постављен према захтевима и уклоните уграђени остаци газећег слоја газећег слоја.

11, због радова на одржавању и демонтажним деловима, након монтаже теста пута за виљушкаре.

(1) перформансе кочења у различитим степенима треба да буду ослобођене од одступања и снашћа. На стрмим падинама, након што је ручна кочница затегнута, може се поуздано зауставити.

(2) слушајте мотор који ради у убрзању, успоравању, тешким или без оптерећења.

(3) након километраже, проверите да ли се кочница, мењач, кућиште предње осовине и зупчаста пумпа прегрејавају.

(4) да ли је брзина подизања виљушкара нормална и да ли постоји тресак.

12, проверите вишесмерни вентил, цилиндар за подизање, цилиндар нагиба, управљачки цилиндар и зупчасту пумпу су нормални.

Пажња на коришћење електричног виљушка у лето:

1. Карактеристике високе температуре и високе влажности

Под условима високе температуре и влажности, температура је висока и време је вруће, што ће такође донијети велики утицај на сигуран рад возача.

1, перформансе дисипације топлоте мотора се погоршавају при високој температури и температура је превисока, што доводи до погоршања снаге и економичности.

2, лако је произвести резервоар за воду "отворен", блок за довод горива, акумулатор "губитак течности", отказ хидрауличног кочења због експанзије и деформације посуде за кожу, притисак пнеуматика се врши повећање спољашње температуре.

3. Под условима високе температуре и високе влажности, уље за подмазивање (мазива) сваког дела виљушкара је променљиво и танко, а његове перформансе подмазивања се смањују, што доводи до тешког хабања дијелова машине при великом оптерећењу.

4, с обзиром на то да је температура већа, а додавање комараца је додато, возачев спут је погођен, тако да се ментално умор и топлотни удар лако могу појавити у раду, што није погодно за сигурност рада.

5, временски услови грмљавине су више, због пута. Мјесто за утовар и истовар има воду, ниску приањање и лако скидање, што ће утицати на сигурност виљушкара, особља и терета.

Два. Пажња на саобраћај

1, пре топлотног удара, припремите се унапред, ослободите мотор, возите мост, мењач, управљач и друго мазиво у зиму. Након чишћења, мазиво за уље лети се додаје у складу са прописима.

2, очистите водени ток, уклоните скалу система за хлађење и избришите ребра радијатора. Редовно проверавајте густоћу вентилатора.

3, правилно подесите регулатор генератора како бисте смањили струју пуњења генератора.

4. У раду, спречите прегревање мотора. Обратите пажњу на читање инструкција термометра за хлађење. Ако је температура расхладне течности превисока, требало би предузети мјере хлађења. Да би се задржала количина течности за хлађење, треба обратити пажњу како не би дошло до опекотина расхладне течности.

5, треба проверити температуру и притисак ваздуха пнеуматика, зауставити се на хладном месту када је потребно, а затим наставити радити након што се температура пнеуматика смањи, тако да није неопходно смањити температуру помоћу начина дефлације или сипати хладну воду како би се избјегло смањивање вијека трајања гума.

6, требало би да редовно проверавамо ефикасност кочења како би се спречило кочење због старења, деформације експанзије и вапоризације кочионих течности главног цилиндра кочнице или под пумпом.

7, прилагодите густину електролита батерије и очистите вентил на поклопцу батерије, држите електролит више од сепаратора 10-15мм и додајте дестиловану воду у случају случаја.

8, како би осигурали довољно спавања прије рада, држите енергичан. Ако се осећате уморним, летаргичним и споро у свом послу, одмах се зауставите и одморите, или прочетите лице хладном водом да бисте развеселили ваш ум, како бисте осигурали безбедност вожње и рада.

9, урадите добар посао топлоте и спречите топлотни удар.

Коначно провјерите и потврдите да су сви дијелови добри прије него што се могу нормално користити.


Назив фирме: Вимар Форклифт цо., Лтд.

Додај: Схангцхенг, Дистрикт, Хангжу, Зхејианг, КИНА

Тел: + 86-571 28216017 (Северна Америка), + 86-571 28216015 (ЕУ)

Факс: + 86-571 2886 0635

Е-маил: инфо@вимарфорклифт.цом

Сајт: ввв.цнвимар.цом

ввв.вимарфорклифт.цом


Kontaktirajte nas
Adresa: Shangcheng, okrug, Hangžuu, Dћuћang, u Kini
Telefon: +86-571-28216015
 Faks:+86-571-2886 0635
 E-pošta:info@vimarforklift.com
Vimar viljuškar Co., Ltd
Share: