Vimar viljuškar Co., Ltd
Categories
Dom > Novosti > Sadržaj

Kako zaštititi komutatora električnog viljuškara

Vimar viljuškar Co., Ltd | Updated: Dec 19, 2018

Električni viljuškar je vrsta viljuškara koji koristi bateriju kao izvor napajanja, pogoni napredni motor i motor hidrauličnog sistema, čime dovršava naprijed i utovaruje i istovaruje domaće zadatke. Njegova ekološka učinkovitost je znatno bolja od konvencionalnih dizelskih viljuškara. Kada koristimo električni viljuškar, moramo paziti na njegovo održavanje. Dalje, ukratko ćemo objasniti kako se podešava komutator električnog viljuškara.


Komutator treba da se drži glatkog cilindričnog izgleda. U normalnim uslovima, komutator bi trebao biti bez ogrebotina ili opekotina i trebao bi imati izgled boje. Nakon dugog perioda rada, motor sa odličnom komutacijom postepeno formira smeđe-plavu i čvrstu foliju sa vanjske strane komutatora, što može smanjiti trošenje komutatora i treba ga zadržati.


Kada se pojavi električni viličarski komutator pojavljuje nepravilan prsten, ili iskre uzrokovane grubim izgledom ne mogu osigurati i normalnu komutaciju komutatora, odgovoriti brušenje ili završiti vanjski rub komutatora. Kada se motor melje pod radnim uvjetima, koristi se samo umjetni fini uljni kamen ili brusni papir br. 00 za čišćenje s komprimiranim zrakom nakon brušenja.


Ako se utvrdi da je ploča od liskuna odlična nakon dugog perioda rada, ili čak i sa izgledom komutatora, tinjac mora biti ugraviran na 1-1.5mm. Nakon rezanja, izgled komutatora mora biti poliran, ivica okrenuta, a rubovi na rubu liskuna eliminisani. Budite pažljivi da biste spriječili da čipovi i bakrena pjena padnu u motor prilikom brušenja, podrezivanja ili izvan automobila. Prilikom okretanja vanjskog kruga na tokarilici, ležaj treba postaviti na središnji okvir tako da se osi cilindrične površine komutatora i osi armature mogu kombinirati.


Kada komutator ima ugljenični prah u svom izgledu, on se može ukloniti tkanom i mekom neoblaknom tkaninom. Kada je izgled komutatora masan, mala količina benzina se može umočiti u krpu za pranje. Kada se gore navedeni proces završi, izgled komutatora se čisti pomoću bušenja komprimiranog zraka.


Naziv kompanije: Vimar Forklift co., Ltd.

Dodati: Shangcheng , Distrikt zhou Hangzhou, Zhejiang, CHINA

Tel: + 86-571 28216017 (Sjeverna Amerika) + 86-571 28216015 (EU)

Faks: + 86-571 2886 0635

E-mail: info@vimarforklift.com

Web stranica: www.cnvimar.com

www.vimarforklift.com


Kontaktirajte nas
Adresa: Shangcheng, okrug, Hangžuu, Dћuћang, u Kini
Telefon: +86-571-28216015
Faks:+86-571-2886 0635
E-pošta:info@vimarforklift.com
Vimar viljuškar Co., Ltd
Share: